Hanwag Banks GTX

IMG_3883Ostin taannoin ensimmäiset kunnolliset retkeilykenkäni. Useammassakin kaupassa melkoiset tovit soviteltuani valinta osui viimein Hanwag Banks Goretexiin. Omaan koon 42/43 ja hieman lättään jalkaani koon 9,5 (42,5) kenkä istui ensiyrittämällä mainiosti. Kyseessä on siis kevyehkö (yksi kenkä painaa 630 grammaa) puolivartinen retkeilykenkä joita löytyy kaupoista hieman alle 200 euron hintaan. Nämä ovat ilmeisesti voittaneet Retki-lehden testinkin joskus, en kuitenkaan onnistunut löytämään kyseistä numeroa.

IMG_3888Pohja on luokkaa B/A (tai B-) eli se on tarkoitettu Hanwagin omien sivujen mukaan ”hyville ja huonoille poluille”. Pehmeähkön pohjansa ansiosta kenkä pitää hyvin myös märissä kivikoissa ja juurakoissa. Ja koska pohja on pehmeä kivet ja juurakot tuntuvat pohjan läpi ja voivat kipeyttää jalkapohjia, ainakin muutaman tunnin tarpomisen jälkeen ja rinkka selässä. Tasaisella polulla kenkä kulkee mukavasti ja tukevasti. Pohja on Vibramin tekosia jos keltaisen täpän vilkkuminen jollekin jotain tarkoittaa.

IMG_3890Varsi on lyhyehkö. Kovin syvissä vesissä ei näillä kengillä kannata siis kahlata, mutta satunnaiset märkään kohtaan molskahdukset eivät kuitenkaan haittaa. Kengän saa kiristettyä hyvin alapäästä, mutta nilkan tuki jäi ainakin minulla hieman löysäksi. Pitkälle alas aukeavan kielen ansiosta kengät saa helposti jalkaan ja jalasta pois. Goretex-kalvo loppuu noin kolme senttiä kielen ja kengän yläreunan alapuolelle.

IMG_3886Goretex-kalvo pitää veden ulkopuolella kuten pitääkin. Kenkä on varsin huoleton märemmälläkin polulla, jalat pysyvät kuivina ja hengittävyyskin on kaikenkaikkiaan varsin hyvä. Jalassa oli Bridgedalen coolmax-linerit ja Trekker-sukat, kombo jota voin suositella lämpimästi. Bridgedalen Trekkeriä kevyempi Trail-sukka sen sijaan ei oikein tahtonut tuntua mukavalta näiden kenkien kanssa vaan vaihdoin ensimmäisellä marssitauolla Trekkerin takaisin jalkaan.

Tulikokeensa nämä kengät suorittivat Karhunkierroksella. Viisi päivää ja 82 kilometriä noin 20-kiloinen rinkka selässä. Matkalta löytyi niin suota kuin lähes pystysuoran kallioseinän kiipeämistä. Jalkojen ja kenkien kanssa ei koko matkan aikana ollut mitään ongelmia. Ja vaikka kiviä, kallioita ja juurakoita tuli potkittua milloin mitenkin on kenkien ulkopinta edelleen täysin ehjä. Normaalisti kintut ovat rakkoherkät mutta näiden kenkien ja Bridgedalen sukkien ansiosta koko kierroksen rakkosaldo oli pyöreä nolla!

Kenkien ostaminenhan on aina monen tekijän summa eikä yksi kenkä sovi kaikille. Jos tarvitset metsään ja poluille hyvää retkikenkää ja nämä sattuvat sopimaan jalkoihisi niin tässä olisi mielestäni semmoiset.

  • Plussat
    • Hyvä pito
    • Mukavat jalassa
    • Jämäkät ja laadukkaat
  • Miinukset
    • Varren kiristys saattaa olla vaikea saada todella kireäksi

Valmistajan sivu

Kuvat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *