Puuhanurkka: Kattilateline

IMG_2912

Valmis tuotos

Ostin taannoin Mil-Tecin messinkisen spriipolttimen, mutta ongelmana oli sopivan kattilatelineen puuttuminen. Kyllähän normaalimies sellaisen itse rakentaa, joten tuumasta toimeen! Rautakaupasta löytyi sopivaa kuumasinkittyä teräsverkkoa reilulla kympillä. Muut tarvikkeet olivat sivuleikkurit, pihdit ja pätkä rautalankaa. Rautalankakin tuli kätevästi verkon mukana, sitä oli käytetty sitomaan verkko tiiviisti rullalle.

 

 

IMG_2908

Alkutilanne

 

Leikkelin verkosta sopivan kokoisen palan, ja taivuttelin sen pyöreäksi polttimen ympärille. Parilla pätkällä rautalankaa solmin verkon pysymään kasassa. Leikkasin yläosasta ylimääräistä verkkoa pois ja taivutin näin syntyneet liepeet pihdeillä vaakatasoon josta syntyi tasainen alusta pienemmällekin keittoastialle. Koko komeus oli mitoitettu niin että se mahtuu polttimen ympärille mutta pikkukattilani sisään.

20150401_212935Seuraavaksi oli edessä tietenkin testaaminen. Polttimeen vajaa puoli desiä Marinolia, kattilaan (Esbitin 750ml titaanikattila) puoli litraa hanakylmää vettä ja tulitikkua perään. Ajassa 9:30 vesi kiehui reippaasti, ja poltin paloi 21 minuuttia. Ulkolämpötila oli nollassa, tuulta ei nimeksikään. Kun liekki osui sopivasti verkkoon se kyllä kuumeni hetkellisesti punahehkuiseksi, mutten huomannut että verkon tukevuus olisi siitä heikentynyt.

Mil-Tecin spriipoltin toimi kuten sen kuuluikin. Painoa sillä on kansineen 57 grammaa, halkaisija 8cm ja korkeutta 5cm. Hinta netissä noin 8 euroa. Setissä on mukana poltin ja kansi, Trangia-tyyppistä säätörengasta ei ole.

Valmis verkkoteline painaa maltilliset 25 grammaa ja ajaa asiansa varsin mallikkaasti. Rahaa kului itse verkkoon 13 euroa ja aikaa askarteluun kului puolisen tuntia. Valmis teline on 8cm korkea ja halkaisijaltaan 9cm. Tällä kokoonpanolla keittelee helposti, kompaktisti, kevyesti ja kohtuullisen nopeasti vettä jatkossakin.

Kuvia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *