Pikatesti: Sipoonkorpi – Pieni retkiopas (Android)

Sipoonkorpi Pieni Retkiopas

Sipoonkorven karttaa etsiessä sattui silmääni ensin Sipoonkorpi – Pieni Retkiopas (Karttakauppa) ja sitten sama digimuodossa (Play-kauppa). Pihinä miehenä jätin liki 14 euron kirjasen ostamatta ja ostin sen sijaan vitosen Android-applikaation.

Sovellus on hyvin simppeli, mutta toimiva. Kartan zoomailu ja liikuttelu onnistuu jouhevasti ja oman sijaintinsakin saa näkymään kartalla. Maastokartta on 1:25000 ja soveltuu siten hyvin suunnistamiseenkin. Sovellus toimii ilman verkkoyhteyttä ja GPS:n kera se onkin hyvä suunnistusväline tottumattomammalle – ainakin niin kauan kuin laitteen akku riittää. Kun itse unohdin paperikartan kotiin oli tämä sovellus korvaamaton apu. Suunnistin Sipoonkorven polkuviidakossa kompassin kanssa ja aina epätoivon iskiessä vilkaisin itseltäni salaa todellisen sijaintini kartalla. Toimi ja löysin poiskin!

Omaa reittiä voi suunnitella tökkimällä kartalle reittipisteitä, ja sovellus kertoo myös reitin pituuden. Nähtävyydet (luonnon- ja kulttuuri) näkyvät kartalla tähtinä ja niitä tökkimällä saa esiin lyhyen kuvauksen tarkkoine koordinaatteineen. Suurimmasta osasta on myös kuvat. Sovelluksen parasta antia onkin kohteiden kuvaukset; Ytimekäs infopaketti löytyy niin alueen laavuista ja hiidenkirnuista kuin museoistakin. Myös yleisimmät karttamerkit on kerrattu.

Riippunee käyttötarkoituksesta haluaako maksaa kevyesti interaktiivisesta kartasta (ja kohdekuvauksista) 4,90€ vai tulostaako vastaavan kartan paperille, mutta varsinkin jos sovellusta päivitetään kartan ja tietojen osalta tarpeen mukaan on se Sipoonkorvessa retkeilevälle hyvä ostos.

Osta Play-kaupasta

Testattu Nexus 7 tabletilla & Samsung S4 Minillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *