Lowe Alpine Sting

IMG_3803Suomalaisittain kaiketi hieman tuntemattomampi Lowe Alpine on internetin mukaan alun perin Coloradolainen ulkoiluvälinevalmistaja. Yritys on iskenyt kirveensä myös armeijatavaran kiveen ja firman Saracen-rinkka tuntuu olevan kovassa huudossa. Netissä Lowe Alpinen armeijarinkkoja myydään Hollannin armeijan tavarana, ja käytettynä varsinkin jättimäistä (130L) Saracenia löytyy armeijatavaraliikkeistä pilvin pimein.

Itseltäni löytyy pienempi Sting. Tilavuus on paperilla lähteestä riippuen 50 tai 55 litraa, kahden 10-litraisen sivutaskun kera siis teoreettiset 70 tai 75 litraa. Ylipakkauksella ja MOLLE-kiinnitteisillä lisätaskuilla päästään toki reilusti isompiinkin lukemiin. Mitään kovin raskasta ei MOLLE-lenkkeihin tai muihinkaan kiinnityspisteisiin kuitenkaan kannata kiinnittää repun painopisteen siitä väistämättä kärsiessä.

Materiaali on vahvaa corduraa, päätasku on sisäpuolelta pinnoitettu jos ei kokonaan vedenpitävällä niin ainakin vettä hylkivällä muovipinnoitteella. Käytettynä ostettaessa sisäpuolen pinnoite saattaa olla heikossa kunnossa ja kesiä murusina irti kovaa vauhtia. Cordura tosin hylkii vettä jo itsessäänkin jonkin verran. Värinä on tuttu ja turvallinen DPM. Rinkasta on myös olemassa (ilmeisesti äärimmäisen harvinainen) kokovihreä versio. Omassa rinkassani hihnat ja repun kangas ovat näyttävästi eri väriset, tiedä sitten onko hihnat uusittu jossain vaiheessa vai haalistuuko eri osat vain eri tahtiin. Rinkan sisältä löytyy alumiininen ranka, jonka saa myös irroitettua.

Itse reppu on (ilman sivutaskuja) yksi iso ja yhtenäinen tila joka sulkeutuu yläpäästään lumilukolla sekä läpällä ja läppä kahdella soljella. Läpästä löytyy yksi tasku ulkoa ja yksi läpän sisäpuolelta, molemmat sulkeutuvat vetoketjuilla. Repusta löytyy tasku juomarakolle ja läpivienti juomaletkulle oikealla hartialla. Läpän päällä on muovilenkit irtohihnoille, ja myös pohjassa on lenkit tavaran kiinnitykseen.

Sivutaskut on kiinni rinkassa luottamusta herättävän kookkailla YKK:n valmistamilla vetoketjuilla joten niiden irroitus ja kiinnitys käy nopeasti ja helposti. Ilman sivutaskuja repun profiili muuttuu huomattavasti kapeammaksi. Sivutaskun ja rinkan väliin jää myös pystysuuntainen kuja johon voi ujuttaa vaikkapa suksia ja kirveitä. Taskujen pinnasta löytyy vielä lenkit joihin voi irtohihnoilla kiinnittää mitä tahansa mielikuvituksen sallimissa rajoissa.

Olkahihnat, selkä ja lantiovyö ovat asiallisesti topatut. Säätöjä löytyy kuten mistä tahansa modernista siviilirinkasta, ja selän pituuskin on kätevästi säädettävissä. Rinkan kiertää vaakatasossa kaksi kiristyshihnaa. Hihnat ja soljet ovat kauttaaltaan kestäviä ja laadukkaan oloisia. Hihnat liukuvat soljissa kivasti säädettäessä, mutta soljet myöskin pitävät hyvin. Ikuisiahan muovisoljet eivät kuitenkaan ole, joten lienee tuurista kiinni ovatko kaikki ehjiä kun käytettynä ostaa.

Vähemmän laadukas matkalaukkuvaaka näytti repun painoksi kahden sivutaskun kera 2,75 kiloa ja ilman sivutaskuja 2,35 kiloa. Yksittäinen sivutasku painoi kutakuinkin tarkalleen 200 grammaa joten luku lienee ainakin suhteellisen lähellä todellisuutta.

Kaiken kaikkiaan reppu tuntuu äärimmäisen kestävältä ja on miellyttävä kantaa raskaammassakin lastissa. Kokonsa puolesta se riittää viikonloppuretkille mainiosti vuodenajasta riippumatta. Maastokuosista sitten joko tykkää tai ei.

 • Plussat
  • Kestää mitä vain
  • Kiinnityspisteitä riittää
  • Säätöjä riittää
  • DPM
 • Miinukset
  • Käytettyjen kunnossa suurta vaihtelua1
  • DPM

1) Huomioni käytettyjen kuntoon perustan omiin kokemuksiini kun näitä Varustelekassa kävin penkomassa.

PS. Pahoittelen kökköjä kuvia, ens kerralla sitten taas parempia.

2 vastausta artikkeliin ”Lowe Alpine Sting

 1. saman liikkeen varastoista oman rinkkani myös kaivanut,k.o yksilö(dpm) palvellut jo yli 5 vuotta. Lapissa vuodesta -91 käyneenä luulen tietäväni jotain kun sanon että ei ole tullut vastaan vielä monikäyttöisempää kantovälinettä. ainoa paikka mikä on aiheuttanut vaivaa on läpän päällä sijaitsevan taskun vetoketju,eivät tahdo vetimet kestää,ketju kyllä. syy on varmaan allekirjoittaneen kun pidän brittien basha kangasta lenkeissä taskun päällä…onko itselläsi ollut k.o ongelmia? toinen asia mikä askarruttaisi olisi vetoketjutasku rinkan pohjassa,onko omassa repussasi vai kuuluuko toiseen malliin mahdollisesti lowe alpine stingray..?

  • Ei ole ollut vetimien kanssa ongelmaa, mutta läpän sisätaskun vetoketju on vähän rimpula. Pohjasta ei minunkaan rinkassani löydy vetoketjua, lienee se toinen malli sitten.. Mutta todella hyvä rinkka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *